latinica  ћирилица
14/09/2021 |  12:12 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

Шеранић са Лончаром о ковид пропусницама

Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је са министром здравља Србије Зораном Лончаром данас разговарао о ковид пропусницама и начину како грађане подстаћи на вакцинацију, те о реорганизацији болница у случају повећања ковид пацијената.
Шеранић и Лончар  (Фото:mnistarstvozdravlja) -
Шеранић и Лончар (Фото:mnistarstvozdravlja)

Шеранић је указао на то да је потребно схватити да је за релаксирање мјера неопходан већи степен вакцинације и да је са Лончаром разговарао о томе какве су намјере у Србији, али и бихејвиорална истраживања о питању прихватања вакцинације, које су тачке на које треба дјеловати у будућности.

Он је додао да је разговарано и о организацији здравственог система, односно реорганизовању болница у условима повећања броја обољелих од ковида да би се наставило збрињавање и нон ковид болесника.

- То је био разговор о теми неких стратешких одлука - како Србија приступа овом проблему и како ће у наредном периоду приступати, а друга тема која је била од интереса су ковид пропуснице и начин како видјети да грађане подстакнемо на вакцинацију кроз ограничавање одређених користи у средини - рекао је Шеранић новинарима у Београду.

Шеранић је напоменуо да је вакцинација најбоље оружје против епидемије, при чему проблем стварају дезинформације или полуинформације, те указао на позитиван примјер Данске и Шведске са великим обухватом вакцинације.

- Ово је ствар солидарности. Ствар је веома једноставна и само је на нама да ли ћемо ту чињеницу учинити једноставном или ћемо је закомпликовати како то ми знамо и умијемо - закључио је Шеранић