latinica  ћирилица
14/09/2021 |  13:01 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Пореске управе Српске и Црне Горе интензивирају сарадњу

Пореска управа Републике Српске и Управа прихода и царина Црне Горе ће у будућем периоду интензивирати међусобну сарадњу у области директних пореза, која ће се првенствено односити на унапређење размјене информација и искустава у пореским поступцима.
Састанак Маричића и Дамјановића (Фото: Пореска управа Српске) -
Састанак Маричића и Дамјановића (Фото: Пореска управа Српске)

Истакнуто је то на састанку Горана Маричића, директора Пореске управе Републике Српске, са Александром Дамјановићем, в.д. директора Управе прихода и царина Црне Горе, који је данас одржан у Бањалуци.

На састанку је, поред интензивније сарадње кроз размјену информација, истакнута и опредјељеност са реализацију заједничких пројеката у будућности, попут организације заједничких обука, студијских посјета, са циљем потпуније размјене искустава, саопштено је из Пореске управе Српске.

Маричић је на састанку упознао Дамјановића о резултатима рада Пореске управе Републике Српске, достигнутом нивоу пореске дисциплине, као и о достигнућима на пољу дигитализације у Пореској управи Српске, односно о свим електронским услугама које су уведене са циљем да се пореским обвезницима у Српској олакша и поједностави извршење њихових пореских обавеза.

Поред тога, Маричић и Дамјановић су разговарали и о актуелним темама попут утицаја пандемије корона вируса на рад пореских администрација, као и на посљедице пандемије на економије Републике Српске и Црне Горе.

Маричић је рекао да је посјета делегације Управе прихода и царина Црне Горе веома важна, јер је унапређење сарадње и међусобна размјена искустава вишеструко корисно за бољи рад институција.