latinica  ћирилица
14/09/2021 |  17:23 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

"Воља народа" представљена у Београду

У Београду је представљена књига "Воља народа" Милорада Додика.
Београд: Промоција књиге "Воља народа" - Фото: РТРС
Београд: Промоција књиге "Воља народа"Фото: РТРС

Књигу, објављену у издању Независних новина из Бањалуке, која је својеврсно свједочанство о прошлогодишњој изборној кампањи и периоду након избора, приредио је Милан Љепојевић.

У књизи "Воља народа" сабрана су обраћања, бесједе и говори Милорада Додика од прошлог септембра до марта ове године, међу којима су обраћања у локалним заједницама у изборној кампањи, медијски наступи и обраћања у Савјету безбједности и Народној скупштини Републике Српске.

- То је књига за коју се с правом може рећи да је свједочанство једнога времена и која говори о ангажману и залагању Милорада Додика за опстанак Републике Српске, њен просперитет и њен развој - истакао еј Љепојевић.

- У књизи, кроз своје говоре, предсједник Додик упозорава и на неке ствари које нам се сад догађају, нешто што је предосјећао или имао информације или знао процијенити куд ће ићи ови политички процеси - наглашава рецензент књиге Франц Сошња.

Књига показује и највиши ниво одбране интереса српског народа у БиХ и одбране Републике Српске, која је гарант слободе и опстанка Срба западно од Дрине, речено је на промоцији.

- Даће довољно простора свима онима који хоће да се баве на један коректан начин анализом свега тога што предсједник Додик ради – имаће прилику да то виде у изворном облику - навео је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији.

Оцијењено је да ће књига дати велики допринос јачању јединства српског народа и односима Српске и Србије.