latinica  ћирилица
15/09/2021 |  07:27 ⇒ 07:38 | Аутор: СРНА

Данас Свесрпски атлетски куп

Требиње је данас домаћин "Свесрпског атлетског купа" који се одржава поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе и на којем се очекује учешће око 100 атлетичара из Српске и Србије.
Алтетика - Фото: илустрација
АлтетикаФото: илустрација

Категорија је апсолутна /сениори/, а такмичиње ће се одвијати у дисциплинима - 100 метара, 110 метара с препонама, 400 метара, 800 метара, 3.000 метара, бацање копља, бацање кугле, скок увис, скок удаљ и скок с мотком.

Манифестацију ће на стадиону "Леотар" у Требињу у 16.15 часова свечано отворити градоначелник Требиња, уз присуство високих званичника свих атлетских савеза, а потом слиједе такмичења.

Из Градске управе су најавили да ће на такмичењу учествовати пет репрезентација из атлетских савеза Републике Српске, Војводине, централне Србије, Београда и са Косова и Метохије.

- Такмичење је замишљено као петомеч репрезентација Косова и Метохије, Београда, Војводине и централне Србије који сачињавају Српски атлетски савез, те домаћина селекције Републике Српске", навели су из Градске управе.

Такмичење ће бити одржано према правилима и пропозицијама Атлетског савеза Републике Српске, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Организатори су атлетски савези Републике Српске и Србије, а покровитељи предсједник Српске, Министарство породице, омладине и спорта Српске и град Требиње.