latinica  ћирилица
15/09/2021 |  11:09 ⇒ 11:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Станојевић: Играћемо офанзивно против Анортозиса

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је данас да ће његов тим играти нападачки против Анортозиса у првом колу групне фазе Лиге конференција.

- Искуства српских клубова на Кипру посљедњих година нису била добра, тако да против Анортозиса улазимо у меч максимално опрезни. Код нас је увијек притисак, али треба рећи да је лакше играти у групи него елиминационе утакмице у квалификацијама. Играћемо офанзивно, мораћемо неколико играча да изротирамо, очекује нас "вјечти дерби" у недјељу - рекао је тренер Станојевић пред пут на Кипар.

Меч између Анортозиса и Партизана игра се сутра од 21 час у Никозији.

- Кипрани су искусна екипа, имају више играча који једним потезом могу да ријеше утакмицу. Што се нас тиче, утакмицу због повреда пропуштају Сума и Пантић, а у тиму неће бити ни Милетић - закључио је Станојевић.

Дефанзивац Партизана Александар Миљковић рекао је да тим мотивисан пред први меч у Европи.

- Ради се о квалитетној екипи, знамо шта нас чека на Кипру, да су једна легија странаца, да су странци углавном у тиму, али ми имамо свој пут. Корак по корак, анализирамо све. Екипа је мотивисана, прва је европска утакмица за нас. Партизан као велики клуб иде на побједу и што повољнији резултат - рекао је Миљковић.