latinica  ћирилица
15/09/2021 |  11:47 ⇒ 11:57 | Аутор: СРНА

Вишковић са Хејлборном о пројектима који се проводе уз подршку ЕБРД-а

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је са потпредсједником Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ Пјером Хејлброном о тренутним активности на реализацији више пројеката које Влада проводи уз подршку ЕБРД-а, укључујући изградњу прве и друге фазе радова на коридору 5 це, у дијелу који пролази кроз Српску.
Вишковић са потпредсједником ЕБРД-а (фото: Влада Српске) -
Вишковић са потпредсједником ЕБРД-а (фото: Влада Српске)

Тренутно се, уз изградњу прве и друге фазе, проводе активности и на наставку овог пројекта, која би укључивао нову дионицу овог ауто-пута у дужини од 30 километара.

Истовремено, током онлајн састанка истакнута је обострана приврженост планираном пројекту изградње пута Фоча-Шћепан Поље, до границе са Црном Гором, саопштено је из Бирoа Владе за односе са јавношћу.

Премијер је изразио опредјељење Републике Српске и за наставак програма кредитне подршке за домаћа предузећа који се реализује преко Гарантног фонда Републике Српске, уз подршку ЕБРД-а.

Такође, изражена је приврженост планираним пројектима обнове више жељезничких коридора, као и наставку активности на реструктуисању јавних предузећа.