latinica  ћирилица
15/09/2021 |  11:56 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Вулић: Турковићева узурпира надлежности Предсједништва БиХ

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је Срни да Министарство иностраних послова у Савјету министара, односно ресорни министар Бисера Турковић поново издаје препоруке и износи ставове и квалификације без Предсједништва БиХ и узурпира његову уставну надлежност за вођење спољне политике.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Министарство иностраних послова у Савјету министара БиХ би комотно могло у назив ове институције додати МИП-Сарајево јер ради у интересу дијела Федерације, а не као једна од заједничких институција - сматра Вулићева.

Она је истакла да је данас 15. септембар, Дан српског јединства.

- Позивам и молим предсједника Србије Александра Вучића да свим држављанима Републике Српске данас по аутоматизму додијели држављанство Србије. Са српским пасошем ћемо путовати. Матица Србија ће нас штитити. Нико и никад више нас гeноцидашима неће звати - поручила је Вулићева.

Вулићева каже да је потез Министарства иностраних послова у Савјету министара доказ је да је оваква БиХ искључиво земља коју замишљају по мјери Бошњака и да безбједност за Србе представљају једино Република Српска и Србија.

- Сви народи који желе да живе са нама у Републици Српској су добродошли. Ми смо мирољубив народ који прашта и воли, за разлику од бошњачког Сарајева и острашћене Бисере Турковић која са мном у парламенту расправља о дефиницији рата и не прихвата термин који сам употријебила - трагичан сукоб у региону из Општег оквирног споразума за мир у БиХ - нагласила је Вулићева.

Министарство иностраних послова у Савјету министара је у саопштењу које је потписала Турковићева, препоручило држављанима БиХ који су "на било који начин били укључени у одбрану БиХ од 1992. до краја 1995. године" да не путују у Србију.