latinica  ћирилица
15/09/2021 |  12:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Љубивоје Ршумовић објавио нову књигу "Два Јаја на око"

Истакнути дјечији писац и пјесник Љубивоје Ршумовић објавио је своје најновије дјело, књигу "Два Јаја на око", у издању издавачке куће "Лагуна", саопштено је данас из ове институције.
Љубивоје Ршумовић - Фото: blic.rs
Љубивоје РшумовићФото: blic.rs

Према рјечима представника "Лагуне", књига садржи пјесме и приче из живота аутора које су настале разним поводима: као записи на папирима са путовања, са разних свечаности, мање познате и појединачно објављиване пјесме из часописа, сјећања, размишљања.

- Оно што биљежим на рачунима из самопослуге, док возим кола. Па после не могу да прочитам свој свракопис. Али много пута, као што ћете прочитати у овој којештари, ја сам га одгонетнуо - навео је Ршумовић о овој "којештари за неочешљане мисли".

Ршумовић додаје и да је ово дјело намјењено најширем кругу читалаца - "од младих људи из основних школа, преко младих људи момачког доба, па све до младих људи зрелог доба".

"То значи да сам се сасвим уозбиљио у тврдњи да нема теме о којој не бисмо равноправно разговарали и са дјецом и са пензионерима - закључује Ршумовић. Поред тога што доноси увид у мање познати дио ауторовог приватног и јавног живота, књига садржи и фотографије и записе из личне архиве аутора.