latinica  ћирилица
15/09/2021 |  12:50 ⇒ 15:11 | Аутор: СРНА

Ковачевић: СНСД обиљежава данашњи празник широм Српске (ФОТО)

Дан српског јединства, слободе и националне заставе СНСД је обиљежио на више мјеста у Републици Српској симболичним акцијама којим су, како је наглашено, показали важност овог празника и вриједности које он са собом носи.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Носиоци активности су млади социјалдемократи из више општина и градова Републике Српске, објавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић на Фејсбуку.

- Централа наше странке синоћ је имала амбијентално освјетљење у бојама наше заставе, као што ће и вечерас. Наши млади активисти из Зворника срели су се на моста Краља Александра Првог Карађорђевића са својим пријатељима из Србије. Са обје стране су ношене велике заставе Републике Српске и Републике Србије које су се на средини ријеке спојиле као симбол јединства нашег народа које је јаче од било каквих подјела или граница - навео је Ковачевић.

Он је додао да су, поводом данашњег празника, заставе изнијели и на Маглић, највиши планински врх Српске, показујући да ће се "тробојка слободе увијек вијорити у нашој држави".

 

- Данас у 15.00 часова Бањалуком ћемо пронијети велику заставу Републике Српске, дугу више десетина метара, и на тај начин и са грађанима нашег главног града обиљежити празник - најавио је Ковачевић.