latinica  ћирилица
15/09/2021 |  13:19 ⇒ 13:20 | Аутор: srpskainfo.com

Клубови из Српске не иду на састанак у Сарајево

Кошаркашки клубови из Републике Српске који играју у првенству Босне и Херцеговине - Леотар, Радник и Младост неће ићи на састанак који је предвиђен за сутра у 11 часова у просторијама савеза у Сарајеву.
Кошарка  (илустрација) -
Кошарка (илустрација)

На поменути састанак нису позвани Игокеа и Борац, па су због тога и преостали тимови из Српске одлучили да не иду јер је заједнички став да сви клубови морају да буду у Сарајеву како би се нашло рјешење.

Тако се наставио рат на релацији између три клуба (Игокеа, Борац, Спарс) и канцеларија савеза који је настао након одлуке да се Широком Бријегу на крају прошле сезоне додијели титула шампиона без одигравања финалног турнира.

Ни састанак Управног одбора КС БиХ није донио рјешења, а упркос жељи преосталих клубова да се дефинише старт првенства, челници и даље нису спремни на компромисе и проналажење рјешења.

Подсјећања ради, комесар такмичења је донио одлуку о избацивању три клуба (Игокеа, Спарс, Борац) из такмичења јер се нису појавили на завршном турниру првенства који је заказала канцеларија савеза.

Ту одлуку, међутим није потврдила Такмичарска комисија већ су два члана била да се она поништи и да се на крају као валидан узме пласман након Лиге шест за шампиона.

Такође, Управни одбор није донио ниједну валидну одлуку. Приједлог на посљедњем састанку је био да се та казна преиначи у новчану.