latinica  ћирилица
15/09/2021 |  13:54 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

За пројекте студентских организација 190.000 KM

Министарство за научнотехнолошки Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво расписало је данас конкурс за суфинансирање програма и пројеката студентских организација високошколских установа у Републици Српској за 2021. годину.
Mинистарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво -
Mинистарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво

За суфинансирање поменутих програма и пројеката буџетом је предвиђено 190.000 КМ, а заинтересовани могу да се пријаве у наредних 30 дана, саопштено је из ресорног министарства.

Овим конкурсом биће подржане, између осталог, активности у области студентског организовања, међународне сарадње, организација међународних студентских скупова, стручни програми и предавања, научно-стручни радови, спортске и културне активности и едукација, студентски медији и остали пројекти који доприносе унапређењу студентског рада и организовања.

На конкурс могу да се пријаве студентска представничка тијела изабрана према Закону о студентском организовању, студентске организације регистроване код надлежних органа и асоцијације студентских организација.

Попуњене пријаве уз пратећу документацију достављају се овјерене и потписане у штампаном и електронском облику, а текст конкурса може се погледати на интернет страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.