latinica  ћирилица
15/09/2021 |  14:16 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

Бркић о упутствима министарства сазнао из медија, Стручни колегијум није расправљао

Замјеник министра иностраних послова у Савјету министара Јосип Бркић рекао је Срни да приликом издавања упутства Министарства иностраних послова у Савјету министара грађанима БиХ да не путују у Србију није консултован, те да ни Стручни колегијум Министарства уопште није разматрао то питање.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

- О инструкцији коју је издало Министарство иностраних послова сазнао сам из медија. Стручни Колегијум Министарства није о томе расправљао - рекао је Бркић.

Он је напоменуо да је о тој инструкцији питао и ресорног помоћника за међународне, правне и конзуларне послове Министарства Франу Планинића, који такође није био упознат о овој инструкцији Бисере Турковић, иако је редовно његов сектор о свим питањима у вези са путовањима у друге земље редовно давао своје мишљење, као и све вријеме трајања пандемије ковида 19.

- Јасно је у ком правцу то иде - истакао је Бркић.

Министарство иностраних послова у Савјету министара препоручило је држављанима БиХ који су, како је наведено, "на било који начин били укључени у одбрану БиХ од 1992. до краја 1995. године", да до даљег не путују у Србију.