latinica  ћирилица
15/09/2021 |  14:27 ⇒ 14:29 | Аутор: СРНА

АТП похвалио челенџер Српска Опен

Челенџер Српска Опен добио је највише оцјене од АТП-а, саопштено је из Тениског савеза Републике Српске.
Национални тениски центар - Фото: РТРС
Национални тениски центарФото: РТРС

Директор турнира Драшко Милиновић рекао је да су уложени максимални напори да турнир прође у најбољем реду и да га радује чињеница да је тај труд препознао АТП.

- Имали смо сјајно финале пред препуним трибинама и добили смо највише оцјене из АТП-а за организацију. Сами тенисери су одушевљени. Утисак и супервизора и играча је да смо превазишли ниво челенџера, да је Бањалука близу испуњавања услове за турнире вишег ранга - рекао је Милиновић.

Према његовим ријечима, ово је заиста велико признање али и обавеза да се настави радити још квалитетније, саопштено је из Тениског савеза Републике Српске.

- Велико нам је задовољство што смо, прије свега, наставили традицију која траје већ 20 година. Посебно смо поносни што смо челенџер Српска опен успјели подићи на још виши ниво - рекао је Милиновић.

Он је напоменуо да је ово прва година у којој су се мечеви играли на централном терену у Националном тениском центру Тениског савеза, те да се челенџер Српска Опен придружио малој групи турнира који имају ноћне мечеве.

Побједник челенџера Српска Опен је Хуан Мануел Серундоло из Аргентине који је, након што је добио 80 АТП бодова, дошао до 108. мјеста на АТП листи. Он је освајањем турнира свој пласман помјерио за 27 мјеста.