latinica  ћирилица
15/09/2021 |  16:30 | Аутор: СРНА

Милић: Желимо чувати свој идентитет

Предсједник Скупштине дистрикта Брчко Синиша Милић поручио је данас на обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Брчком да је потребно чувати свој идентитет и са представницима других народа на равноправној основи улазити у дијалог о свим питањима која се тичу будућности на овим просторима.
Градоначелник Брчког Синиша Милић - Фото: СРНА
Градоначелник Брчког Синиша МилићФото: СРНА

- Наша је порука једноставна. Ми волимо свој народ и желимо да чувамо свој идентитет - рекао је Милић, који је и предсједник предсједник Општинског одбора СНСД-а Брчко.

Након полагања вијенаца на Споменику српским браниоцима и молитве коју је служио Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије у Храму Успења Пресвете Богородице у Српској вароши, у парохијском дому одржан је заједнички састанак представника Срба у извршној и законодавној власти дистрикта, представника удружења проистеклих из рата и оних која баштине традицију српског народа са владиком Фотијем и свештенством Српске православне цркве.

- Ми смо данас дали безрезервну подршку Закону о очувању ћирилице који је усвојен у Републици Српској и Србији - рекао је Милић.

Он је истакао да тај закон неће бити у Скупштини дистрикта Брчко, али да то није сметња да Срби афирмишу ћирилицу увијек и у свакој прилици.

Милић је истакао да ће заједнички састанци попут данашњег убудуе бити организовани чешће, а не само кад су одрђени датуми у питању.

- Постоје питања и вриједности које су много више од онога што је предмет нашег дјеловања. Свему што радимо морамо дати виши смисао, како у политичком, тако и у културном и духовном животу - рекао је Милић.

Данашњи догађај организован је у координацији српских представника власти на челу са предсједником Скупштине.