latinica  ћирилица
15/09/2021 |  19:12 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Додик: Имамо своју Републику, али наша држава је и Србија (ВИДЕО)

Ми у Републици Српској смо загледани у Србију, и ми је волимо. Ми имамо своју Републику, али наша држава је и Србија, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, на централној манифестацији у Београду посвећеној обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.
Београд: Милорад Додик - Фото: РТРС
Београд: Милорад ДодикФото: РТРС

- Јединство смо увијек показивали у најтежим историјским тренуцима, и то је дало карактер нашем народу, који се разликује од других поданика, и од оне далеке 1389. до 1914. године. Пролазили смо голготе, али нисмо дали слободу, која нам је у генима, јер Србин не може да живи без слободе - нагласио је Додик.

Он је још једном подсјетио ко је и одакле долази.

- Ми нисмо "Босанци", ми смо Срби. Срби православци, говоримо српски, пишемо ћирилицу, славимо славу, и ништа ме не веже са рјечју "Босанац". Зато нам кажите једноставно: Срби - поручио је Додик.

Додик је поручио свима да и даље не зна чиме то Срби изазивају друге.

- Не желимо друге да мијењамо, али своје поштујемо. Неће бити више Oлуја. А стартегија Србије каже да мора да штити Србе, ма гдје они били. И они који долазе иза нас да не помисле да позивамо на пушке, топове, није тачно. Ми имамо територију, народ, законодавну власт и ми тежимо да једног дана будемо равноправни са остатком слободног свијета као своји на своме - навео је Додик.