latinica  ћирилица
15/09/2021 |  19:31 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Вучић: Никада и никоме се више нећемо извињавати за нашу тробојку (ВИДЕО)

Никада више нећемо се за српску тробојку никоме извињавати. Носићемо је поносно од Аустралије до Јужне Америке, да носимо српско име и презиме, рекао је предсједник Србије Александар Вучић, на централној манифестацији у Београду посвећеној обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Хвала нашим прецима, јунацима Колубаре, Цера, Солуна....Слобода Србије и српског народа није имало цијену, гинули су барјактари, али су заставе преживјеле. Управо због њих обиљежавамо данашњи празник, можда и најважнији, ко смо, одакле смо и гдје идемо - нагласио је Вучић.

Он је поручио да је овај датум заснован на заједничкој патњи.

- Уз чувени поклич војводе Мишића: Браћо, не стајте до Србије! Имамо право на достојанство, на сјећање, право да сами одлучимо када ћемо и шта да заборавимо, и себи и другима - подвукао је Вучић.

Још једном је поновио значај слободе.

- Робови су увијек исти, јер су поробљени, а слободни људи су различити, управо зато што су слободни. Наши непријатељи кажу да смо измислили нашу историју, јер смо се додворавали другима. Толике жртве смо поднијели да угледамо свјетло слободе. Заборављајући на своју славну историју и наше вође, владике, кнежеве, јунаке и народ. И вечерас очекују да им се извињавамо. Нећемо више - закључио је Вучић.  

Ово је нова и другачија, поносна Србија, истиче Вучић, која ништа не тражи, али хоће да има права као сви остали - ништа више и ништа мање.

- Свима који су пријетили Србији претходних дана кажем да ми не пада ми напамет да се правдам за измишљотине, ни да се извињавам. Свом снагом водити Србију да буде још јача и снажнија, да помогне Републици Српској, нашем народу у Црној Гори и на сваком мјесту у свијету, да се никада не понове ни Јасеновац, ни Јадовно, ни Пребиловац, ни Олуја, ни погроми. То је наш завјет, а ми ћемо да поштујемо ваше заставе - нагласио је Вучић.