latinica  ћирилица
15/09/2021 |  20:16 ⇒ 16/09/2021 | 19:52 | Аутор: РТРС

У Требињу одржан први Свесрпски атлетски куп (ВИДЕО)

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, у Требињу је одржан први Свесрпски атлетски куп.
Репрезентација Републике Српске у атлетици - Фото: РТРС
Репрезентација Републике Српске у атлетициФото: РТРС

Учешће је узело стотину атлетичара из пет атлетских савеза Републике Српске, Србије и Косова и Метохије. На крају најбољи су били атлетичари из Војводине, друга је била селекција Републике Српске, а треће мјесто припало је такмичарима централне Србије.

На овај начин, и кроз спорт, атлетичари су, кроз десет атлертских дисциплина, исказали јединство и заједништво. Учесници су у овај куп ушли с много емоција.

- Ја се надам да је ово историјски дан и да ће прерасти у традицију - рекао је предсједник Атлетског савеза Централне Србије Драган Здравковић.

- Наша идеја је била да сљедеће године неко из Србије организује куп и наша идеја је била да куп шета по регионалним савезима - додао је предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић.

Атлетичари с Косова и Метохије први пут су у Требињу. За њих веома важно такмичења.

- Надам се да ћемо се и даље дружити и такмичити - изјавио је предсједник Атлетског савеза Косова и Метохије Дарко Домировић.

Надметање се одвијало у десет дисциплина, у форми петомеча.

Први свесрпски атлетски куп, за Требиње чини част. Град је подржао организацију.

- Када видимо да се може организовати овакав догађај, не жалимо за средствима. Очекујем да ће такмичења бити коректна - изјавио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Селекције су бодоване бодоване на основу појединачних остварених резултата, а најуспјешнијимсу припале награде и признања.