latinica  ћирилица
15/09/2021 |  21:37 ⇒ 21:37 | Аутор: СРНА

Радивојевић: Самовоља генералног секретара Кошаркашког савеза БиХ

Спортски директор Кошаркашког клуба Игокеа из Александровца Вук Радивојевић изјавио је да би за кошарку у БиХ у овом тренутку најбоље било да генерални секретар Кошаркашког савеза БиХ Амер Чолан оде са те позиције, јер блати има савеза и бави се лажима.
КК Игокеа - Фото: РТРС
КК ИгокеаФото: РТРС

Коментаришући чињеницу да је Чолан поново покренуо причу о учествовању кошаркаша Игокее у Лиги шампиона, али и о регионалој АБА лиги, Радивојевић је рекао да самовоља Чолана доводи до тога да вуче цијели Савез у пропаст.

- Морам да испред цијелог клуба демантујем све оно што је он изговорио ових дана, Управни одбор није донио никакве одлуке, а што се тиче наших наступа у Лиги шампиона и АБА лиги, он о томе сигурно неће одлучивати - рекао је Радивојевић за АТВ.

Он је истакао да се у "Игокеи" увијек ради у интересу кошарке и да се никад не гледа одакле који играч долази.

- Дали смо прошле године два репрезентативца у БиХ, три у Србији. Он може да прича да смо окренути ка Србији, али правимо играче и за БиХ и никад никоме нисмо забранили да игра за БиХ, што је чињеница. Наши јуниори су недавно освојили турнир у Београду, а МВП је био наш Амсал Делалић, који је прошле године дошао из Тузле. Зашто о томе не причамо? - нагласио је Радивојевић.

Он је још једном подвукао да су резултати Игокее, Спарса и Борца прошле сезоне били фантастични и да се, умјесто о томе, прича о стварима које немају везе са развојем кошарке у БиХ.

- Генерални секретар Чолан се бави лажима, блати име Савеза, самоиницијативно шаље дописе ФИБА. Он каже да жели да утиче на побољшање кошарке у БиХ, али ради све супротно - поручио је Радивојевић.