latinica  ћирилица
16/09/2021 |  09:42 ⇒ 11:16 | Аутор: РТРС

Бањалука: АРИ амбуланта премјештена из Доца на Поликлинику (ВИДЕО)

Због погоршања епидемилошке ситуације и пораста броја обољелих од вируса корона, АРИ амбуланта из бањалучког насеља Долац премјештена је у просторије Поликлинике гдје се јављају пацијенти са симптомима ковида - температуре, кашља, отежаног дисања, малаксалости, дијареје, губитка чула...
АРИ амбуланта на Поликлиници -
АРИ амбуланта на Поликлиници

Како истиче Мирела Касабашић, помоћник директора за управљање системом квалитета менаџмента у Дому здравља, тренутно су у Бањалуци три локације АРИ амбуланти - на Старчевици, Поликлици и Паприковцу, с тим да се прегледи дјеце узраста до шест година врше у абулантама дјечијег одјела Поликлинике.

- Без обзира на погоршање епидемиолошке ситуације, вакцинација се наставља, али ће вакцинални пункт из Бањалучког велесајма бити премјештен на мањи пункт, а биће отворено још пет локалитета у градским амбулантама о чему ће грађани бити правовремено обавијештени на сајту Дома здравља и на друштвеним мрежама - додала је Касабашићева.

Она је нагласила да је вакцинација и даље један од видова борбе против ковида и апеловала на грађане да се вакцинишу и да поштују епидемилошке мјере.