latinica  ћирилица
16/09/2021 |  10:22 | Аутор: СРНА

Вучић: Ивковић - један од највећих наших и европских тренера

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа поводом смрти прослављеног кошаркашког тренера Душана Дуде Ивковића у којем је истакао да је Ивковић био један од највећих српских и европских тренера и човјек који је својим умјећем и љубављу према кошарци обиљежио цијелу епоху овог спорта.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Вучић је истакао да су Ивковићева енергија и врхунско познавање кошарке донијели небројена одличја у аренама широм свијета, али и дивљење и поштовање кошаркашких стручњака и професионалаца.

- И када нам је било најтеже, побједе његових момака доносиле су неизмјерну радост нашем народу, који се поносно сливао у престоницу да поздрави Дуду и његове шампионе. Хвала му за сва злата, за сва побједничка постоља, за сва славља и радост, за то што је прославио српску кошарку и дао срце за овај предивни спорт и своју земљу - навео је Вучић.

Предсједник Србије изразио је захвалност Ивковићу за то што је покренуо изградњу новог "спортског храма за његов `Раднички`" и поручио да остаје обавеза да се тај његов животни пројекат успјешно заврши.

- Србија тугује, генерације га памте. Нека почива у миру - навео је Вучић у телеграму.

Прослављени селектор репрезентација Југославије и Србије и један од најбољих тренера у историји свјетске кошарке Душан Дуда Ивковић преминуо је у Београду у 78. години.