latinica  ћирилица
16/09/2021 |  11:25 ⇒ 11:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Вучића нападају, јер је објединио српски народ

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је данас да је поносан на обиљежавање празника Дана српског јединства и заставе и оцијенио да предсједника Србије Александра Вучића нападају, јер је Србе ујединио, а Србију зато што није на кољенима.
Александар Вулин (Фото: starmo.ba) -
Александар Вулин (Фото: starmo.ba)

Одговарајући на бројне нападе и увреде на рачун Србије и предсједника Вучића, који су долазили од стране званичника из региона поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, министар Вулин је на ТВ Пинк рекао да Вучића нападају, јер је он тај који је објединио српски народ.

- Када год Србија покаже колико се промијенила, колико је боља, колико је снажнија, колико је окренута управо Србима и колико је то једна промијењена земља, ви имате салву напада, и одмах имате нападе на Александра Вучића. Да будемо поштени, нису они напали ни мене, ни вас, напали су Александра Вучића, зато што је он тај који је објединио српски народ - навео је Вулин.

"Шта је проблем у томе да Срби буду јединствени", упитао је министар Вулин и додао да није примијетио да било коме у региону смета када Албанци обиљежавају Дан заставе и истичу своју заставу гдје год да живе, али да када Срби треба да истакну своју тробојку онда је то проблем.

- Знате, врло је занимљиво, постоји један дан, баш се зове Дан заставе, који Албанци обиљежавају. Нисам чуо да су у Хрватској имали неких примједби на то. Што тада, Албанци гдје год да живе истичу своје заставе? Нисам примијетио да је неко у Црној Гори имао проблем са тим откад се то ради усред Подгорице, у Тузима - навео је министар.

Вулин је истакао да је синоћ осјетио велики понос, приликом обиљежавања Дана српског јединства и заставе зато што су сви Срби били уједињени.

- Цијели народ, гдје год да Срби живе, јуче су били заједно. Јуче су се, било да живе на другом континенту или су у Београду, осјећали као дио једне велике заједнице, једне заједнице која дијели историју, која дијели заједничку патњу, која дијели заједничку наду у будућност - поручио је Вулин.