latinica  ћирилица
16/09/2021 |  11:40 | Аутор: СРНА

Патријарх Порфирије упутио саучешће руском Патријарху Кирилу

Његова светост патријарх српски Порфирије упутио је патријарху московском и све Русије Кирилу телеграм саучешћа поводом смрти режисера Александра Мељника и руског министра за ванредне ситуације Јевгенија Зиничева.
Патријарх Порфирије (Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC) -
Патријарх Порфирије (Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC)

- Дубоко нас је растужила вијест о несрећном случају у којем је прво живот изгубио раб Божији Александар Мељник, велики пријатељ и добротвор српског народа, а затим - у херојском подвигу братске љубави - погинуо раб Божији Јевгениј Зиничев, ватрени патриота племенитог срца - наводи се у телеграму српског патријарха.

Патријарх Порфирије је упутио молитве да се душе погинулих уселе у рајска насеља, гдје почивају праведници, саопштено је на интернет страници Руске православне цркве.

- А Вас, као и чланове њихових породица, нека Господ утјеши сјећањем на њихова славна дјела као узвишене примјере јеванђељског човјекољубља - наводи се у телеграму упућеном руском патријарху.

Режисер Мељник и министар Зиничев погинули су 8. септембра на великом Иркиндинском водопаду, 120 километара од Нориљска. Према наводима медија, Зиничев је погинуо док је покушавао да спаси живот режисеру Мељнику.