latinica  ћирилица
16/09/2021 |  11:45 | Аутор: ТАНЈУГ

ЦСКА: Отишао један од најбољих тренера у историји кошарке

Московски ЦСКА опростио се од легендарног кошаркашког стручњака Душана Дуде Ивковића, који је преминуо у Београду у 78. години.

Ивковић је московски тим водио од 2002. до 2005. године.

- Отишао је један од најбољих тренера у историји свијетске кошарке. Он је био први страни тренер у историји ЦСКА. Дуда је био тај који је увео нове стандарде у клуб, модерну организацију која је ЦСКА сврстала међу најбоље клубове у Европи. И по одласку из Москве, Ивковић је наставио да прати црвено-плаве, са којима је освојио три титуле првака Русије и Куп ове земље - написали су из ЦСКА на свом сајту.

Актуелни тренер Московљана Димитрис Итудис каже да је ово веома тужан моменат за њега.

- Тешко је наћи праве ријечи. Дуда је имао дивну супругу Нену и синове Петра и Павла, а ја сам се осјећао као његов спортски син. Била је велика част и привилегија познавати таквог тренера и особу и увијек ћу памтити савјете које сам добио од њега. Пријатељство са њим је било непроцјењиво, као и подршка и повјерење које сам добијао од Дуде. Овога љета сам био са његовим сином Павлом на Халкидикију и планирали смо да се окупимо у Београду или Москви...Моје искрено саучешће породици Ивковић и свима који су познавали Дуду - рекао је Итудис.