latinica  ћирилица
16/09/2021 |  11:48 ⇒ 12:33 | Аутор: sputniknews.com

Мокра Гора ушла у трку за најбоље село на свијету

Туристичка организација Ужица кандидовала је Мокру Гору за избор најбољег села на позив Свјетске туристичке организације Уједињених нација.

Свака земља чланица може кандидовати највише три села, а послије засједања националне комисије Министарства трговине и туризма одлучено је да Србију представљају Мокра Гора, Гостиље и Тршић.

Да би планинска љепотица на западном дијелу земље на конкурсу засијала пуним сјајем, на Мокрој Гори, у договору са мјештанима, кренуло се у асфалтирање шест путних праваца и рјешавања кључних инфраструктурних проблема који су од виталног значаја за развој тог дијела Србије.

- На нама је да и у наредном периоду учинимо све што је неопходно како би у Мокрој Гори, прије свега млади остајали и даље развијали потенцијале којима једно од највећих ужичких села располаже. Шарганска осмица и Дрвенград већ су препознати од стране бројних посјетилаца и туриста из земље и иностранства, а на нама је да подржимо нове садржаје и радимо на даљој изградњи неопходне инфраструктуре - саопштила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.