latinica  ћирилица
16/09/2021 |  13:02 | Аутор: СРНА

Због нереда на Цетињу прекршајне пријаве против још 10 особа

Припадници Управе полиције Црне Горе идентификовали су још седам особа које су 4. и 5. септембра нарушавале јавни ред и мир на непријављеном јавном окупљању на Цетињу, као и три особе које су 12. септембра на непријављеном јавном окупљању уклониле заштитну ограду.
Цетиње - сукоби (Фото: Luka Zeković) -
Цетиње - сукоби (Фото: Luka Zeković)

- Припадници полиције идентификовали су седам особа које су нарушавале јавни ред мир на Цетињу 4. и 5. септембра тако што су уклониле заштитну ограду и након тога каменицама и разним другим предметима гађале полицијске службенике - саопштено је из црногорске Управе полиције.

Ова лица су се оглушила о издата упозорења и наређења припадника полиције и наставила са изазивањем нереда.

- Цетињска полиција је против лица чији су иницијали П.М. /34/, Ј.Д. /48/, Р.Ч. /47/, И.Ђ. /58/, Б.Г. /39/, Ј.В. /64/ и Д.В. /34/, сви из Цетиња, поднијела прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру - наводи се у саопштењу.

Државни тужилац у Основном државном тужилаштву Цетињу изјаснио се да се у радњама ових особа не стичу елементи кривичних дјела.

Идентификоване су и особе које су на непријављеном јавном окупљању 12. септембра на Цетињу физички уклониле заштитну ограду.

- Против лица чији су иницијали М.Г. /38/, Р.В. /30/ и Б.Ђ. /31/ из Цетиња полиција је поднијела прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о јавном реду и миру - наводи се у саопштењу црногорске Управе полиције.

Државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу изјаснио се да у радњама ових лица нема елемената кривичних дјела.

Осим ових, полиција је идентификовала још 57 особа које су учествовале у нередима на Цетињу и у току су полицијско-тужилачке мјере и радње у односу на ова лица, о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.

Против четири особе већ су поднесене кривичне пријаве, против три прекршајне пријаве, а за 12 су издати прекршајни налози.

Службеници Управе полиције, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, настављају активности на идентификовању починилаца прекршаја и кривичних дјела извршених на непријављеним јавним окупљанима на Цетињу.