latinica  ћирилица
16/09/2021 |  13:38 ⇒ 13:39 | Аутор: Агенције

Маљковић: Одласком Ивковића остаје велика празнина

Југословенска, српска и европска кошарка изгубиле су велико тренерско име са импозантном биографијом и богатим доприносом кошарци, изјавио је предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић поводом одласка легендарног Душана Дуде Ивковића.
Божидар Маљковић (Фото: Н.Неговановић) -
Божидар Маљковић (Фото: Н.Неговановић)

Чувени српски тренер преминуо је данас у 78. години живота.

- Своје прегалаштво и посвећеност показао је у Грчкој и у Русији, а огроман допринос Душана Ивковића јесте и у едукацији младих тренера као и у организацији великих кошаркашких семинара јер је од самог оснивања био предсједник Удружења кошаркашких тренера Србије -  рекао је Маљковић.

Маљковић, који је и сам као тренер оставио дубок траг у европској кошарци, додао је да су под руководством Дуде Ивковића одгојене генерације младих кошаркаша и младих тренера.

- Након смрти Душана Ивковића остаје велика празнина. Сви актери данашње кошарке мораће да уложе сво своје знање и велике напоре да ту празнину попуне. Овом приликом у своје личне име и у име Олимпијског комитета Србије изражавам саучешће супрузи Нени, као и њиховој дјеци, на великом губитку - поручио је Маљковић.