latinica  ћирилица
16/09/2021 |  14:17 ⇒ 14:27 | Аутор: Б92

Утакмица Партизана и Ефеса почеће минутом ћутања због смрти Ивковића

Утакмица Партизана и Ефеса, на којој ће се од кошарке званично опростити капитен Новица Величковић, почеће минутом ћутања због смрти Душана Ивковића.
Душан Дуда Ивковић (фото: Koš magazin) -
Душан Дуда Ивковић (фото: Koš magazin)

Ивковић је преминуо у Београду у 78. години, а Партизан, чији је својевремено био тренер, опростио се од једног од најбољих стратега у историји кошарке поруком да је то "човјек чије кошаркашко наслијеђе није могуће описати ријечима".

Пријатељска утакмица у Београдској арени игра се у вечерас од 19 часова.

Партизан је подсјетио на успјехе које је Ивковић освојио током богате каријере и навео да је он тренер који је трасирао кошаркашки пут многих играча и тренера ка највећим дометима у историји кошарке.

Од 23. јула до данас, Ивковић је био члан борда Фондације "Добро памтим све", коју је основао КК Партизан у циљу помоћи некадашњим играчима.

- Иако већ тада осјетљивог здравственог стања, Ивковић је са радошћу прихватио позив и са одушевљењем поздравио идеју да се црно-бијела породица окупи и помаже генерацијама које су кроз историју браниле боје Партизана. Нека је вјечна слава и хвала великом Дуди -  наводи се у саопштењу.