latinica  ћирилица
16/09/2021 |  15:08 | Аутор: РТРС

Институт наставља своје редовне активности

Институт за јавно здравство Републике Српске наставља несметано да обавља редовне активности дефинисане законима из области здравствене заштите, заштите становништва од заразних болести, као и другим актима и статутом ове установе, са посебним акцентом на вакцинацију против ковида 19 и праћење спровођења противепидемијских мјера.
Институт за јавно здравство Републике Српске - Фото: РТРС
Институт за јавно здравство Републике СрпскеФото: РТРС

Поводом истражних активности Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и Републичког јавног тужилаштва у вези са набавкама медицинске и заштитне опреме, у саопштењу из Института истичу да су и даље на располагању надлежним органима.

У акцији МУП-а Републике Српске, која је проведена по налогу Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва, јуче су извршени претреси у просторијама Института за јавно здравство Републике Српске и приватних фирми.

Ухапшени су директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, Славко Бојић, Саша Марковић и Драган Дубравац.

Бојић, Марковић и Дубравац ухапшени су због тешких злоупотреба у процесу јавних набавки у току пандемије, фиктивних трансфера новца и прања новца.

Они су предати јутрос Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва.