latinica  ћирилица
16/09/2021 |  15:21 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Бањалучки СНСД незадовољан Нацртом ребаланса градског буџета (ВИДЕО)

Одборници СНСД-а у Скупштини града Бањалука нису задовољни предложеним Нацртом ребаланса буџета, чије је материјале клубовима у скупштини упутио градоначелник Драшко Станивуковић, поручио је Драгослав Топић, шеф Клуба СНСД-а у Скупштини града Бањалука. Нацрт ребаланса градског буџета приказује самовољу појединца, а не одсликава потребе грађана, оцијенио је Топић.
Градски одбор СНСД Бањалука - Фото: РТРС
Градски одбор СНСД БањалукаФото: РТРС

Бањалучки СНСД незадовољан предложеним у Нацрту ребаланса градског буџета. У предложеном нацрту, кажу нема ставки које су усвојене у приједлогу буџета, а које су биле дио амандмана скупштинске већине.

- Ово је самовоља једног појединца. Избачене су ставке помоћи за пензионере, за здравствене раднике и он на овај начин шаље поруку да он није заинтересован уопште за здравствене раднике. Доноси се нови модел за породиље, и питамо што до сада није исплатио породиљама ако толико говори да је велики суфицит - навео је Топић.

Ребалансом је предвиђено и мање средстава за борачка удружења, кажу у СНСД-у. Градоначелника питају и зашто се се одлучио за задужење од око 6 милиона, када је 17 милиона суфицита.

- Неоспорна је чињеница да је дошло до повећања од 17 милиона марака и то је једино у чему се слажем са Станивуковићем. Када се уђе у дубљу анализу зна се да је до тога повећања дошло захваљујући суфициту претходног градоначелника Игора Радојичића, повећања наплате пореза и гранту Србије, а не на уштедама како он говори. Он говори да стручне услуге треба укинути и да администрација то одрађује, а повећао је средства за стручне услуге за 730.000 КМ - тврди Срђан Мијатовић, предсједник Економског савјета СНСД-а Бањалука.

И Маринко Умичевић одборник СНСД-а у градској скупштини такође Станивуковићу замјера то што у вези са ребалансом буџета никога из већине није консултовао.

-Ми можемо да се волимо или не волимо, али морамо сви радити у интересу грађана и договарати се, а не да се доносе неке нелогичне одлуке. Немамо начелнике одјељења и овдје се не зна ништа - поручио је Умичевић.

Из бањалучког СНСД-а за сутра су најавили састанак са представницима свих 57 мјесних заједница .У понедјељак дан уочи сједнице градског парамента на којој ће се о Нацрту ребаланса одлучивати позваће на састанак и градоначелника да појединачно разговарају о свакој ставки. Након тога би требало да буде познато да ли ће подржати ребаланс.