latinica  ћирилица
16/09/2021 |  15:46 | Аутор: РТРС

У петак претежно облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити умјерено до претежно облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, те температуром ваздуха од 22 до 27, на сјевероистоку до 29 степени Целзијусових.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Јутро ће бити промјенљиво облачно, прије подне местимично са слабом кишом на сјеверу, те југозападу и југу, гдје су могуће и локалне нестабилности. У осталим предјелима суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се повећање облачности са запада и сјевера, па ће бити мјестимично са кишом, а локално ће бити услова за пљускове праћене грмљавином, прво на сјеверозападу и западу, затим на југозападу и југу, нешто касније на сјевероистоку, а према вечери од централних предјела на исток.

Увече се очекује престанак нестабилности, промјенљиво облачно и углавном суво вријеме. Дјелимично на западу и сјеверу, те на крајњем истоку остаје облачно, уз кишу мјестимично.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, у Посавини сјеверни, а у осталим предјелима јужни и југозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.