latinica  ћирилица
17/09/2021 |  07:59 ⇒ 11:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Станковић: Велика побједа, тактички перфектна утакмица

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић истакао је да његов тим остварио велику побједу на старту групне фазе Лиге Европе јер је, како је рекао, Брага четврти тим у Португалу "и играју страшан фудбал".
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com) -
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com)

- Рекао сам такође да ћу ризиковати и нисмо одступили од наше формације и игре, морали смо мало више да трчимо, али знао сам да ће доћи моменат када ћемо много ''патити'' и када ћемо имати проблема. Као и да ћемо када то прегурамо све да буде како треба и тако је је и било - истакао је Станковић на конференцији за медије.

Ни у једном тренутку нисмо одустали од побједе, која је много велика за овај клуб и момке. Неко би се повукао послије примљеног гола, али ми смо додали гас, додао је Звездин тренер.

- Оваква атмосфера се може доживјети само на Маракани, то је вјетар у леђа који поштујем много. Сјећам се како је било када сам био клинац и то ми је давало снагу. Рекао сам да Маракана тај адреналин треба да претвори у снагу, не у страх и тако смо се понашали вечерас. Честитке момцима који су одиграли тактички перфектну утакмицу, другачије није могло, ако неко познаје боље фудбал може да ме исправи. Презадовољан сам, битна су три бода, полако идемо из утакмице у утакмицу - поручио је Станковић.

Катаи: Није било "лијепо за око", али заслужена побједа

Врло битна утакмица за нас и одличан резултат. Ово је тек почетак такмичења, ништа није готово, али овај приступ је једини прави и само је потребно овако да наставимо, рекао је фудбалер Црвене звезде Александар Катаи послије побједе против Браге (2:1) на старту групне фазе Лиге Европе.

- Није било можда "лијепо за око", али три бода су најбитнија. Мислим да су навијач поносни и задовољни овом побједом. Брага је изузетно квалитетна, али три бода заслужено остају у Београду. Хвала свима што су нас бодрили током свих 90 минута и увјерен сам да смо се одужили на прави начин - истакао је Катаи, стријелац побједоносног гола у 85. минуту из пенала.