latinica  ћирилица
17/09/2021 |  10:07 ⇒ 10:10 | Аутор: Агенције

Одузето 135 килограма дувана за наргилу (ФОТО)

Овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ су на подручју Сарајева привремено одузели 135 килограма дувана за наргилу укупне тржишне вриједности 32.800 КМ.
У Сарајеву одузето више од 100 килограма духана (УИО БиХ) -
У Сарајеву одузето више од 100 килограма духана (УИО БиХ)

Оперативне акције на терену спроведене су с циљем спречавања нелегалног прометовања акцизним производима и увоза робе, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање БиХ.

У саопштењу се додаје да су на основу прикупљених обавјештајних информација о незаконитој продаји акцизне робе у појединим објектима на подручју Сарајева извршене провјере пословања код три пореска обвезника.

Фото: УИО БиХ

Контролним активностима у продајним објектима пронађено је 135 килогарама акцизних производа – дуван за наргилу, која није била обиљежена акцизним маркицама Управе, а такође власници нису посједовали вјеродостојну докумантацију о њеном поријеклу.

Роба је привремено одузета, а против власника робе биће покренут одговарајући поступци пред мјесно надлежним судом у Сарајеву.

- Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни - наведено је у саопштењу.