latinica  ћирилица
17/09/2021 |  11:02 ⇒ 14:13 | Аутор: РТРС

Зељковић и остали спроведени у Окружни суд (ФОТО/ВИДЕО)

Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске, те остала тројица осумњичених за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио, спроведени су у Окружни суд у Бањалуци.
Спровођење приведених у Окружни суд - Фото: РТРС
Спровођење приведених у Окружни судФото: РТРС

Одлука о притвору се може очекивати у послијеподневним часовима.

Тада се очекује да почне рочиште на којем ће Тужилаштво изнијети доказе пред судијом за претходни поступак Посебног одјељења Окружног суда у Бањалуци.

Доказни материјал исписан је на деведесет страница, што говори о обимности предмета, а на основу чега се да наслутити и трајање рочишта.

Републичко јавно тужилаштво затражило је данас одређивање притвора Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, те осталој тројици осумњичених за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио.

Подсјећамо, у полицијској акцији, поред Зељковића, ухапшени су власник туристичке агенције "Travel 4 Fun" Саша Марковић, директор фирме "Promeding" Драган Дубравац и директор "Procontrola" Славко Бојић.

Ухапшени се сумњиче да су, користећи ванредну ситуацију, прибавили фирмама "Procontrol" и "Travel 4 Fun" знатну имовинску корист у поступцима јавних набавки које је проводио Институт.