latinica  ћирилица
17/09/2021 |  11:50 ⇒ 11:50 | Аутор: srpskainfo.com

Игокеа провјерава форму пред почетак сезоне

Пред кошаркашима Игокее је турнир у Турској на којем ће Александровчани одиграти два меча.
КК Игокеа (фото: Nikola Vuruna / KK Igokea) -
КК Игокеа (фото: Nikola Vuruna / KK Igokea)

Здравствено стање у тиму је добро, а у Турску није отпутовао само Стефан Ђорђевић који је пред пут имао здравствених проблема, па у клубу нису хтјели да ризикују.

Тренер Игокее Драган Бајић каже да ће мечеви у Турској итекако добро доћи његовом тиму.

– Гостовање у Турској биће нам од велике користи, очекују нас двије утакмице са јако квалитетним противницима, што је за нас највећа добит. Очекујем да из утакмице у утакмицу подижемо ниво игре у оба смјера. Ми показујемо велику енергију и пожртвованост, што показује мали број примљених поена у претходним утакмицама. Први меч са Бешикташем ће бити добро мјерило и показатељ нашег тренутног стања и форме – рекао је Бајић, који се осврнуо и на турнир у Мађарској који је тим из Лакташа освојио са двије побједе.

- Половично сам задовољан. Убједљив резултат у првој утакмици није мјерило квалитета, али оно што је евидентно је да смо одиграли одбрану на високом нивоу, све оно што смо тренирали и радили, на тој смо утакмици максимално испоштовали, а напад је из те чврсте одбране добро функционисао. Против ФМП-а била је чврста утакмица, на обје стране. ФМП је играо са јако добром енергијом и чврстином, али смо и ми показали висок ниво одбране. Оно са чим нисам задовољан је нападачки дио. Надам се кроз неких десетак дана и кроз мечеве у Турској да и то можемо поправити – навео је Бајић.

Иако је резултат у другом плану, свака побједа је битна, али још битније је да играчи усвоје тактичке замисли.

- Свака побједа је добра за атмосферу, мада некада и пораз може бити од користи како би се направила добра анализа. Награда доброг рада је свака побједа, али не тежим толико томе колико се посвећујем неким тактичким стварима. Ово је јако комплексан посао и треба нам много времена да би се играла добра кошарка и да би се моје замисли пренијеле на паркет - јасан је тренер Игокее.

Игокеа ће данас играти против Бешикташа у 15 часова, док ће се у другом мечу састати домаћин Пинар Карсијака и Бујукмече.