latinica  ћирилица
17/09/2021 |  12:27 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Вишковић-Џуел: Позитивни економски показатељи резултат рада Владе (ФОТО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас да су садашњи, изузетно позитивни економски показатељи у Српској, резултат мјера Владе у времену пандемије, чији је циљ био подршка здравству и реалном сектору.
Вишковић и Џуел (фото: Влада Републике Српске) -
Вишковић и Џуел (фото: Влада Републике Српске)

Вишковић и министар финансија Републике Српске Зора Видовић разговарали су у Бањалуци са резидентним представником Међународног монетарног фонда у БиХ Ендруом Џуелом о досадашњој и будућој сарадњи, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На састанку је разговарано о тренутној економској ситуацији, те наглашено да су позитивни индикатори економског раста у Републици Српској.

Вишковић је подсјетио да су правовременим и ефикасним мјерама Владе Републике Српске сачувана радна мјеста, привредни субјекти и економија. 

Он је информисао резидентног представника ММФ-а у БиХ о ребалансу буџета Српске за ову годину, и навео да су порески приходи за око 238 милиона КМ виши у односу на планирани буџет за ову годину.

Вишковић је захвалио Џуелу на финансијској помоћи ММФ-а Републици Српкој од 200 милиона КМ.

Џуел је похвалио мјере Владе Републике Српске које су помогле привреди и здравственом сектору у времену пандемије, оцијенивиши да су мјере дале успјешан одговор на ковид кризу.

На састанку је разговарано и о имунизацији становништва против вируса корона и наведено да је неопходно вакцинисање што већег броја грађана као најефикаснијег начина превазилажења пандемије вируса корона.