latinica  ћирилица
17/09/2021 |  12:29 | Аутор: СРНА

Министарство привреде подржава рад развојних агенција

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је данас да је ресорно министарство на располагању развојним агенцијама и да подржава њихове активности.
Вјекослав Петричевић - Фото: РТРС
Вјекослав ПетричевићФото: РТРС

Петричевић је навео да је Годишњи координациони састанак развојних агенција, који је данас у Градишци организовала Републичка развојна агенција, прилика да буде представљен рад републичке и локалних развојних агенција и пројекти које реализују.

- Развојна агенција Републике Српске има обавезу привлачења средстава из одређених међународних фондова и да то представи локалним заједницама - рекао је Петричевић новинарима у Градишци.

Директор Развојне агенције Српске Маринко Ђукић рекао је да је смисао Годишњег координационог састанка да Републичка развојна агенција и развојне агенције општина и градова Српске представе своје активности, с циљем даље координације и унапређења рада на реализацији пројеката.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић изразио је задовољство што је Градишка домаћин координационог састанка развојних агенција, наводећи да је то и шанса да градска Развојна агенција и Одјељење за међународне пројекте и локални развој у Градској управи стичу нова искуства у разговору са представницима других локалних заједница.

- Подршка града Градишка раду локалне Развојне агенције и Одјељења за развој показала се као оправдана јер смо у претходне четири године повукли око 60 милиона КМ грант средстава за разне пројекте, што је износ два годишња градска буџета - истакао је Аџић.

На Годишњем координационом састанку у Градишци разговарано је о развоју и промоцији пословних зона, актуелним пројектима и програмима које спроводи Развојна агенција Републике Српске, искуствима у сарадњи са локалним заједницама и локалним развојним агенцијама, као и програму Хоризонт за подршку развоју предузећа и предузетништва.