latinica  ћирилица
17/09/2021 |  12:29 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Интернационални музички фестивал "Jесења соната" од 6. до 10. октобра

Четврти Интернационални музички фестивал "Јесења соната" биће одржан од 6. до 10. октобра и обухватиће пет цјеловечерњих концерата етаблираних музичких умјетника у великој Концертној дворани Банског двора.
Најава фестивала "Јесења соната" - Фото: СРНА
Најава фестивала "Јесења соната"Фото: СРНА

Директор Банског двора Културног центра Младен Матовић рекао је на конференциј за новинаре да ће сви концерти почињати у 20.00 часова, а да се улазнице са све фестивалске вечери по цијени од пет КМ могу купити од уторка, 21. септембра, сваким радним даном осим викендом од 12.00 до 18.00 часова.

Матовић је рекао да је Интернационални музички фестивал "Јесења соната" манифестација која је већ након три фестивалска издања снажно одјекнула у читавом региону, добивши изузетно позитивне рецензије музичке критике, те велику подршку публике.

- Кроз своје четврто фестивалско издање "Јесења соната" већ је постала традиционална и препознатљива културна манифестација која ће, увјерени смо, у будућности још снажније стимулисати музички и културни развој града и Републике Српске, те на радост публике, сваке године половином октобра у Банском двору окупљати најзначајнија имена домаће, регионалне и свјетске музичке сцене - истакао је Матовић.

Он каже да је као и на свим протеклим догађајима у Банском двору током сваке фестивалске вечери обавезно ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Матовић је рекао да је част да отвори "Јесењу сонату" припала познатом гитаристи и композитору из србије Немањи Богуновићу и његовом "Стрингс атачед" квинтету, док ће посебан гост на концерту бити оперска дива сопран Снежана Савичић Секулић.

Завршница четвртог издања "Јесење сонате" остављена је за један од најбољих европских камерних оркестара Гудачки камерни оркестар "Загребачки солисти", који ће цјеловечерњи концерт имати у недјељу, 10. октобра.

Покровитељи фестивала су Град Бањалука, Министарство просвјете и културе Републике Српске, док је банка партнер Банског двора Адико банка.