latinica  ћирилица
17/09/2021 |  12:45 ⇒ 12:51 | Аутор: СРНА

Привредници из Српске на Новосадском сајму

Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ организоваће наступ домаћих привредника на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду који ће бити отворен сутра.
Новосадски сајам - Фото: РТРС
Новосадски сајамФото: РТРС

На заједничком штанду, површине 100 метара квадратних, представиће се шест привредних друштава - ХИ Дестилација из Теслића, Младегс Пак Прњавор, ПИ Сава Семберија Бијељина, Фармавит Љубиње, Вива офис хом Бањалука, Дионис Љубнича - Винарија Пајић Брчко и групација органских произвођача Републике Српске, док ће посредством каталога бити представљено више од 50 компанија.

У току сајма, биће одржани стручни скупови, конгреси, предавања и конференције на којима ће привредници и стручњаци из многих области размјењивати знања и искуства.

У сарадњи са Привредном комором Војводине, Привредна комора Републике Српске, након свечаног отварања, организоваће и округли сто о теми - Унапређење привредних односа АП Војводине и Републике Српске.

Биће одржани и билатерални сусрети привредника у оквиру Европске мреже предузетништва, чији је један од коорганизатора Привредна комора Републике Српске.

Новосадски сајам окупља све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду.