latinica  ћирилица
17/09/2021 |  13:00 | Аутор: СРНА

Вулић: Не би сад било проблема да није Иванић уништио порески суверенитет Српске

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да према Уставу БиХ "Федерација обезбјеђује двије трећине прихода у буџету БиХ, а Република Српска једну, осим ако се приходи не прикупљају на начин како је утврдила Парламентарна скупштина" и да је тако било све док Младен Иванић није пренио надлежност за индиректне порезе на БиХ и тиме уништио порески суверенитет Републике Српске.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

Ако су се прије тога институције финансирале на начин предвиђен Уставом, Вулићева је упитала шта је препрека да се дефинише начин да наши људи не остану без плате.

Коментаришући изјаву српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да је припремљен новац да се за све Србе у заједничким институцијама БиХ исплате плате до краја године, Вулићева је рекла да види да се неки опозициони лидери већ питају како то и зашто?

- Умјесто да кажу добро је да неко мисли на наше људе у тим институцијама, они у свему виде нешто лоше. Надам се да ће ти људи препознати и упамтити да је предсједник Додик једини који унапријед мисли о њима, јер плата по важећем привременом финансирању има и за септембар и биће исплаћене - истакла је Вулићева.

Она је нагласила да ништа ово не би било да Младен Иванић и садашња опозиција у Републици Српској давне 2003. године нису формирали на овакав начин индиректно опорезивање и пренијели надлежност, те формирали нове институције на нивоу БиХ које имају сада запослених толико колико имају.