latinica  ћирилица
17/09/2021 |  14:01 ⇒ 18:35 | Аутор: РТРС

Шеранић у Добоју: Добра динамика изградње нове болнице (ФОТО/ВИДЕО)

Завршена је прва фаза грађевинских радова на изградњи нове болнице у Добоју. Градилиште је са руководством болнице и града обишао ресорни министар.
Шеранић у Добоју (фото: Министарство здравља и социјалне заштите Српске) -
Шеранић у Добоју (фото: Министарство здравља и социјалне заштите Српске)

За само девет мјесеци завршени су груби грађевински радови и нова болница са приземљем и шест спратова добија обрисе. Прва фаза изградње окончана је прије рока, а слиједе унутрашњи радови.

- Сљедећа фаза подразумијева затварање објекта са столаријом, малтерисање и грађење преградних зидова и завршетак самог крова како бисмо тим обезбиједили да у току зиме можемо континурано да радимо, да стижемо рокове који стоје пред нама - истакао је Ален Шеранић министар здравља и социјалне заштите.

Члан Тима за изградњу болнице Мирослав Драгичевић истакао је да сада слиједе инсталатерски радови, машинска ,електро фаза, вода, струја и остали радови.

- Очекујемо да и те радове завршимо прије рока - додао је он.

Болницу гради кинеска компанија Синофарм са домаћим подизвођачима. Динамиком радова задовољни су и у градској управи.

- Радује ме што су рокови прије времена и што ћемо завршити овај велики пројекат који је могу слободно рећи стогодишњи. Овакви објекти се не граде сваке двије, три, пет, па ни педесет година, ово је стогодишњи пројекат - сматра Борис Јеринић  градоначелник Добоја.

Јуан Џуанџунг замјеник директора за централну и источну Европу кинеске корпорације Синофарм нагласио је да су у току овог периода који је био веома специфичан добили значајну подршку од града Добоја, Министарства здравља као и локалних подизвођача.

Пројекат нове болнице вриједан је више од 100 милиона марака. Финансира га Влада Српске, а требало би да буде завршен крајем наредне године.