latinica  ћирилица
17/09/2021 |  14:07 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

Створене претпоставке за отварање моста и ГП "Братољуб"

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас у Братунцу да су створене све претпоставке за отварање моста и граничног прелаза "Братољуб".
Недељко Ћорић и Срђан Ранкић - Фото: СРНА
Недељко Ћорић и Срђан РанкићФото: СРНА

Ћорић је, након састанка са начелником општине Братунац Срђаном Ранкићем, нагласио да се чека усаглашавање надлежних органа Српске и Србије како би мост био пуштен у функцију.

- Отварањем моста долази до промјене режима и веће фреквенције саобраћаја, што ће бити нови изазов за нас. Република Српска је урадила све што је било потребно у вези са приступним путевима за сам гранични прелаз, али сада ћемо морати да рјешавамо проблем путне инфраструктуре због обима промета саобраћаја - рекао је Ћорић новинарима.

Он је додао да су на састанку разговарали о одређеним рјешењима, међу којима је изградња обилазнице, која би била најбоља за становнике Братунца.

Начелник општине Срђан Ранкић навео је да је на састанку било ријечи о путној инфраструктури, те отварању новог граничког прелаза "Братољуб".

- Промијењена је категоризација пута од Коњевић Поља до моста - то је сада магистрални пут, који је потребно реконструисати. Разговарали смо и о изградњи обилазнице око Братунца, која је пријеко потребна да би се избјегао теретни саобраћај кроз центар општине - рекао је Ранкић.

Он је додао да су, у оквиру изградње те обилазнице, која је већ пројектована, предвиђене и двије кружне раскрснице.

- Састанак је био успјешан, радићемо у наредном периоду да ријешимо нека битна питања - рекао је Ранкић.