latinica  ћирилица
17/09/2021 |  14:16 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Рочиште Зељковићу и тројици осумњичених у Окружном суду Бањалука

Због обимног материјала на 97 страна и око 570 доказа у поступку, рочиште Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, и осталој тројици осумњичених за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио, одгођено је у Окружном суду Бањалука за 18 часова.
Окружни суд у Бањалуци - Фото: РТРС
Окружни суд у БањалуциФото: РТРС

Како сазнајемо одбрана је тражила помјерање јер је сматрала да би било неозбиљно приступити рочишту, прије претходног упознавања са материјалом.

Подсјећамо,Републичко јавно тужилаштво затражило је данас одређивање притвора Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, те осталој тројици осумњичених за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио.

У полицијској акцији, поред Зељковића, ухапшени су власник туристичке агенције "Travel 4 Fun" Саша Марковић, директор фирме "Promeding" Драган Дубравац и директор "Procontrola" Славко Бојић.

Ухапшени се сумњиче да су, користећи ванредну ситуацију, прибавили фирмама "Procontrol" и "Travel 4 Fun" знатну имовинску корист у поступцима јавних набавки које је проводио Институт.