latinica  ћирилица
17/09/2021 |  18:36 ⇒ 21:28 | Аутор: РТРС

Пале: Отворен мултифункционални парк (ФОТО/ВИДЕО)

У Палама је вечерас отворен велики мултифункционални градски парк.
Мултифункционалан парк на Палама - Фото: РТРС
Мултифункционалан парк на ПаламаФото: РТРС

Парк је садржај који је недостајао овој локалној заједници.

https://www.rtrs.tv/_FOTO/nwz/1881/188155.jpg

Парк је на располагању Основној школи "Пале", обданишту и свим грађанима. Садржи тартан стазу, терен за кошарку, мобилијаре за најмлађе становнике и клупе за одмор.

Градоначеник Источног Сарајева Љубиша,Ћосић је рекао да је парк на Палама отворен у оквиру манифестације "Дани Источног Сарајева" и Дана и славе града Светог Петра Дабробосанског.

- Док Пале расту, расте и Источно Сарајево. Ово данас је најрадоснија манифестација, јер видјети дјецу из Основне школе `Пале` како ходају тротоарима парка, велика је и непроцјењива ствар - изјавио је Ћосић.

Према његовим ријечима, Пале су најмногољуднија општина у саставу града Источно Сарајево и имају највише дјеце.

- Када имате највише дјеце онда њима требају простори за игру и управо је то овај градски парк - додао је Ћосић.

Ћосић је захвалио начелнику Југовићу што је омогућио да парк отворе за славу града, истичући да то није никакав хир већ рационалан пројекат који треба грађанима Пала.

Мултифункционалан парк на Палама

Градоначелник Источног Сарајева је навео да град има ограничен буџет, као и да рачуна на подрушку Владе Републике Српске како би била равномјерна улагања у локалне заједнице на сваком подручју.

Југовић је рекао да је градски парк, који се простире на 7.000 квадратних метара површине, отворен поводом славе Источног Сарајева и свечано предат грађанима на кориштење.

- На тај начин показујемо да општина Пале дјелује у склопу Источног Сарајева, да имамо добар однос и синергију и да поштујемо једни друге и водимо рачуна о заједничким пројектима. Овај пројекат је заиста капиталан, јер смо њиме заокружили цјелину заједно са обдаништем и Основном школом `Пале` у којој смо, у међувремену, завршили пројекат енергетске ефикасности, завршили улице Бранка Ћопића и Милана Симовића - истакао је Југовић.

Мултифункционалан парк на Палама

Он је додао да ће Основна школа на Палама имати могућност да у амфитеатру у парку одржава наставу у природи.

- Гледали смо да имамо много садржаја и зато овај парк и јесте мултифункционалан кроз све своје сегменте. Надлежно комунално предузеће имаће обавезу да одржава овај парк, а ми ћемо дефинисати услове и начине коришћења у наредном периоду када је ријеч о вожњи бицикла, шетању љубимаца. Водићемо рачуна да парк очувамо, да што дуже траје на понос општине Пале - поручио је Југовић.

Градски парк је комплетно освијетљен, а према пројекту и ранијим најавама између школског дворишта и градског парка требала је бити посађена зелена живица и вегетација у виду дрвећа, као и ред стабала бијелог јасена дуж ивице парка уз магистрални пут.