latinica  ћирилица
17/09/2021 |  21:59 ⇒ 18/09/2021 | 07:26 | Аутор: РТРС

Судска одлука о притвору Зељковићу и тројици осумњичених сутра (ВИДЕО)

Окружни суд у Бањалуци има рок до сутра до 10.30 часова да одлучи да ли осумњичени Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске, и остали осумњичени Саша Марковић, Драган Дубравац и Славко Бојић остају у притвору. Они се сумњиче за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио.
Окружни суд - Фото: РТРС
Окружни судФото: РТРС

Рочиште у Бањалуци трајало је вечерас до 22 часа.

- Оно што се Зељковићу ставља на терет нема елемената кривичног дјела. Вечерас послије три дана малтретирања, и ових људи, и бранилаца, и Суда, и судске полиције, сазнали смо да се за исту ствар против истих људи води кривични поступак у Тужилаштву БиХ. Очекујем да ће Суд бити правичан и да ће донијети праведну одлуку - истакла је Јадранка Ивановић, бранилац Бранислава Зељковића. 

 - Било је и више него исцрпљујуће, имали смо јаке дебате, судија је неколико пута смиривао. Убјеђен сам да ће Суд усвојити наш приједлог и да од притвора неће бити ништа. Имамо паралелни двоструки поступак, јер исти предмет води и Тужилаштво БиХ и то од прошле године - додао је Милош Стевановић, бранилац Славка Бојића и Саше Марковића.

Подсјећамо, Републичко јавно тужилаштво затражило је данас одређивање притвора Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, те осталој тројици осумњичених.

У полицијској акцији, поред Зељковића, ухапшени су власник туристичке агенције "Travel 4 Fun" Саша Марковић, директор фирме "Promeding" Драган Дубравац и директор "Procontrola" Славко Бојић.

Ухапшени се сумњиче да су, користећи ванредну ситуацију, прибавили фирмама "Procontrol" и "Travel 4 Fun" знатну имовинску корист у поступцима јавних набавки које је проводио Институт.