latinica  ћирилица
18/09/2021 |  09:28 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Мјесец дана притвора за Зељковића и тројицу осумњичених (ВИДЕО)

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, као и осталој тројици осумњичених за злоупотребе приликом набавки које је Институт спроводио.
Окружни суд у Бањалуци - Фото: РТРС
Окружни суд у БањалуциФото: РТРС

Из Суда је саопштено да притвор може трајати најдуже мјесец дана, а рачуна се од часа лишавања слободе.

У саопштењу је наведено да постоји основана сумња да је лице чији су иницијали Б. З. починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења, С. Б. и Д. Д. кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења у помагању у стицају са кривичним дјелом злоупотреба у поступку јавне набавке, а С. М. кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења у помагању.

У саопштењу се додаје да притвор за осумњиченог Б. З. може трајати најдуже до 16. октобра у 00.05 часова, за С. Б. до 15. октобра до 17.25 часова, за Д. Д. до 15. октобра у 16.40 часова и за осумњиченог С. М. најдуже до 15. октобра до 20.30 часова.

Бранилац Славка Бојића и Саше Марковића адвокат Милош Стевановић рекао је раније за РТРС да је ова одлука неслужбено потврђена и адвокатима. 

Истакао је да адвокати још нису добили званично рјешење.

Стевановић је најавио жалбу на одлуку Суда.

Подсјећамо, у полицијској акцији, поред Зељковића, ухапшени су власник туристичке агенције Travel4Fun Саша Марковић, директор фирме Промединг Драган Дубравац и директор Прокнотрола Славко Бојић.

Ухапшени се сумњиче да су, користећи ванредну ситуацију, прибавили фирмама Проконтрол и Травел4Фун знатну имовинску корист у поступцима јавних набавки које је проводио Институт.