latinica  ћирилица
18/09/2021 |  09:35 | Аутор: СРНА

ПУ Требиње: Пронађена пета плантажа марихуане у Херцеговини

Полиција је у мјесту Бијелач у Требињу пронашла 43 стабљике зељасте биљке која својим карактеристикама асоцира на индијску конопљу, што је пета пронађена плантажа марихуане у Херцговини у овој години, саопштено је данас из Полицијске управе Требиње.
Полицијска управа Требиње - Фото: РТРС
Полицијска управа ТребињеФото: РТРС

Стабљике су висине од 0,20 до 0,96 метара, а пронашли су их полицијски службеници Полицијске станице Требиње, Одјељења за организовани криминалитет и дроге и припадници Жандармерије.

Полиција је навела да је извршен увиђај и изузете стабљике индијске конопље на мјесту проналаска, као и претреси ширег лица мјеста са циљем проналаска предмета и трагова који могу послужити у документовању наведеног кривичног дјела.

Полицијски службеници те управе настављају рад на документовању кривичног дјела неовлаштена производња и промет дроге, као и на откривању једног или више починилаца овога кривичног дјела.

Полицијска управа Требиње је истакла да је у току ове године укупно евидентирала 81 случај злоупотребе дроге, и то шест кривичних дјела неовлаштене производње и промета дроге, као и 75 прекршаја из области злоупотребе дроге.