latinica  ћирилица
18/09/2021 |  12:58 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

Међународни пољопривредни сајам у Новом саду; Учествују и излагачи из Српске (ФОТО/ВИДЕО)

У Новом Саду данас је отворен 88. Међународни пољопривредни сајам, највећа смотра аграра у Србији и региону, која је окупила излагаче из 17 европских земаља, које ће на сајму представити најбоље из аграра и прехрамбене индустрије.
Вишковић у Новом Саду (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Вишковић у Новом Саду (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је на церемонији отварања у Мастерс центру Новодсадског сајма да очекује да се фирме из Српске са ове манифестације врате са новим искуствима и пословима, да доведу веће и боље инвестиције у интересу свих грађана Српске.

Вишковић је истакао да је Србија гаранција опстанка Републике Српске, да је Српској лакше што је јача Србија, која је спремна да помогне у сваком моменту.

Он је захвалио Влади Србије, предсједнику Александру Вучићу, ресорним министрима, Покрајинској влади и привредницима Србије на досадашњој изузетно плодној сарадњи.

- Србија је највећи спољнотрговински партнер Српске, односно Србија је на првом мјесту. Исто тако Србија је највећи инвеститор у Републици Српској. Ми то цијенимо, уважавамо и поштујемо - рекао је премијер Српске.

Вишковић је додао да је пољопривредна производња значајан чинилац у бруто друштвеном производу Српске.

Сајам је отворила министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић, која је истакла да је на изложби стоке представљен најбољи генетски фонд Србије.

На заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске представиће се 13 фирми из Српске, док ће посредством каталога бити представљено више од 50 компанија.

Пољопривредни сајам у Новом Саду трајаће до 24. септембра.