latinica  ћирилица
18/09/2021 |  15:50 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Вишковић: Влада Републике Српске отворена за нове инвестиције

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, данас је у Новом Саду учествовао на округлом столу, посвећеном унапређењу привредних односа Војводине и Републике Српске.
Вишковић на Округлом столу, Нови Сад - Фото: РТРС
Вишковић на Округлом столу, Нови СадФото: РТРС

Вишковић је истакао да је Влада Републике Српске отворена за нове инвестиције, те да је спремна да креира и посебне услове за привреднике који би отварали своје погоне у индустријским зонама у Подрињу, на потезу од Бијељине до Братунца, наведено је у саопштењу Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

- Иницијатива, коју је предсједник Србије Александар Вучић покренуо још прије избијања пандемије вируса корона,  подразумијева да се на подручју у зонама уз Дрину, на потезу од Бијељине до Братунца, отворе пословне зоне са посебним погодностима, како би се обезбједио посао за људе са обје стране Дрине – нагласио је предсједник Владе Радован Вишковић, у обраћању бројним привредницима који су учестовали на овом скупу.

Говорећи о економским односима са Србијом, истакао је да Србија најважнији спољнотрговински партнер, али и највећи инвеститор у Републику Српску, са пласираним инвестицијама од око милијарде КМ. Предсједник Владе истакао је да и овогодишњи подаци указују на позитивне трендове у економској размјени Републике Српске и Србије.

Током овог скупа, на којем је учествовао и предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић, истакнуто је да ће се плану за изградњу пословних зона у Подрињу укључити и Влада Војводине.