latinica  ћирилица
18/09/2021 |  15:52 ⇒ 19:00 | Аутор: СРНА

Рајилић: Породице српских жртава не могу ништа очекивати од Института

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је данас Срни да породице српских жртава у посљедњем рату у БиХ не могу очекивати ништа од Института за нестала лица БиХ док су у управљачким структурама Института људи попут Амора Машовића.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Ако ћемо у овом Институту имати људе попут Мошовића све ће остати исто, односно о српским жртвама нико неће водити рачуна - рекла је Рајилићева.

Она сматра да, уколико не буде промијењена управљачка структура Института, мора бити враћена надлежност за тражење несталих на Републику Српску.

- Морамо доћи до својих несталих, јер у супротном ријеч је о прању новца и селективном тражењу несталих на уштрб Срба - додала је Рајилићева.

Управни одбор Института за нестала лица БиХ одлучио је да ће нови Колегијум директора Института сачињавати Никола Перишић, Марко Јуришић и Мујо Хаџиомеровић, потврдио је Срни предсједник Управног одбора Института Петар Шикман.

Бранимир Којић, предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребреница, рекао је раније да је "Амор Машовић добио мјесто савјетника код Марка Јуришића, што показује да ће он поново из сјенке да руководи Иниститутом".