latinica  ћирилица
19/09/2021 |  08:20 ⇒ 08:20 | Аутор: СРНА

Опрез због јутарње магле

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по претежно влажним коловозима, док је на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове могућа смањена видљивост због јутарње магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Додатан опрез због могућих одрона потребан на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

Због учесталих одрона на локалитету Угра отежано се саобраћа на дионици Кнежево-Травник, као и на магистралном путу Брод на Дрини-Хум/Шћепан Поље, гдје је за теретна возила саобраћај и обустављен.

Успорено, уз измјене, саобраћа се на дионицама Црквине-Модрича, Шешлије-Јоховац, Градишка-Нова Топола, Устипрача-Међеђа, Фоча-Драгочава, Котор Варош-Ободник, те у тунелима "Каловита брда" /Љубогошта-Пале/ и Угар /Црна Ријека-граница Републике Српске/.

Ради се и на регионалним путним правцима Тедин Хан-Криж, на ентитеској граници, и Језеро-Шипово гдје повремено долази до обуставе у времену од 7.00 до 17.00 часова, по потреби у трајању до један час.

Деминерски радови се изводе на дионицама магистралног пута Брод-Оџак, мјесто Клакар Доњи, Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци и на локалитету мјеста Војковићи, у Улици Друге Сарајевске бригаде – Крупац /Равногорска улица/. Током радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионицама Козарац-Мраковица, Чајниче-Миљено у мјесту Луке и Укрина-Горња Вијака саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

У Федерацији БиХ ради се на ауто-путу Сарајево сјевер-Подлугови, гдје се саобраћа двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

И даље се у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/ током дана саобраћа без застоја, док се у времену од 20.00 до 5.00 часова кроз тунел саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила.

Санација се изводи у мјесту Доња Голубиња на дионици Зеница-Жепче, због чега током дана долази до успореног саобраћања.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.